Серпень 2024 - BILA TSERKVA INDUSTRIAL PARK

Archive for Серпень, 2024

Фінська Peikko Group відкриє виробництво в індустріальному парку “Біла Церква”

Сер 14 2024 Published by under Uncategorized

Київ, 14 серпня 2024 року. — Peikko Group Corporation уклала угоду з індустріальним парком “Біла Церква” на будівництво “під ключ” заводу з виробництва бетонних з’єднань та композитних конструкцій. Майбутнє виробництво матиме площу 2400 м2. Передбачається, що підприємство виготовлятиме продукцію для ринку України та стане частиною довгострокових проєктів та ініціатив у повоєнному відновленні країни.

Фінська Peikko Group є провідним світовим постачальником тонких конструкцій перекриття, вітроенергетичних систем, технологій з’єднання монолітних бетонних плит для збірного та монолітного будівництва. Peikko Group має представництва в 30 країнах Азіатсько-Тихоокеанського регіону, Європи, Африки, Близького Східу і Північної Америки, натомість, виробничі потужності є лише в 12 країнах. Річний обіг Peikko у 2023 році склав 262 млн EUR.

У 2023 році Peikko стала першою фінською компанією, яка під час повномасштабного вторгнення інвестувала спочатку у відкриття офісу інжинірингу та продажів у Києві, а згодом і в будівництво заводу у Білій Церкві, продемонструвавши відданість європейськім цінностям та підтримку України.

За словами Топі Паананен, CEO Peikko Group, відновлення та участь у відбудові зруйнованої війною країни є очевидним фактором, який спонукав компанію інвестувати в Україну.

«

Є великі очікування, але треба бути реалістом. У країні, яка перебуває у стані війни, ситуація може змінитися багато разів. У будь-якому випадку, ми очікуємо, що зможемо обслуговувати місцевих клієнтів і будівельний ринок як під час війни, так і в мирний час. Якою б не була ситуація наступного року. Я заохочую інші фінські компанії йти на контрольовані ризики в Україні, тому що це один із способів продемонструвати прихильність Україні, те що ми там, працевлаштовуємо місцевих людей і зацікавлені в розвитку цієї країни», зазначив Топі Паананен.

Всі заводи Peikko Group мають відповідну сертифікацію та оснащені сучасними автоматизованими виробничими лініями, що дозволяє з високою швидкістю і точність виготовляти великі обсяги продукції. Очікується, що завод в межах індустріального парку створить для громади міста Біла Церква щонайменше 30 робочих місць.

«

Бренд Peikko є достатньо відомий для будівельної спільноти. Його рішення використовуються в різних сегментах нерухомості, допомагаючи зменшити використання робочої сили на будівельних майданчиках та підвищити якість будівельних робіт. В поточних умовах, коли людський ресурс є дефіцитним, такі рішення можуть позитивно вплинути та темпи будівництва та відбудови України. Зважаючи на це, ми плануємо використовувати такі рішення при будівництві об’єктів в індустріальних парках, що матиме синергетичний ефект та стане прикладом win-win співпраці між нашими компаніями», сказав Андрій Ропіцький, директор індустріального парку “Біла Церква”.

 

ДОВІДКА

Індустріальний парк “Біла Церква” площею понад 24 га, включений до реєстру індустріальних (промислових) промислових парків 13.04.2018 р. та індустріальний парк “Біла Церква 2” площею понад 34 га, включений до реєстру індустріальних (промислових) парків 04.10.2018 р. є проєктами холдингової компанії UFuture. Мета індустріальних парків – створення інфраструктури та умов для сталого промислового розвитку України. Індустріальні парки пропонують землі промислового призначення зі всією інженерно-транспортною інфраструктурою, а також сучасні виробничо-складські будівлі та логістичні комплекси для оренди або купівлі.

Інноваційні рішення Peikko Group Corporation пропонують більш швидкий, безпечний і стійкий спосіб проектування і будівництва. Peikko — сімейна компанія, в якій працює близько 2000 спеціалістів. Peikko була заснована у 1965 році, її штаб-квартира знаходиться в місті Лахті, Фінляндія.

No responses yet

Керуюча компанія “АСТРОБІЛД” консолідує під управлінням промислові активи двох індустріальних парків – “Біла Церква” і “Біла Церква 2”

Сер 02 2024 Published by under Uncategorized

Київ, 01 серпня 2024 року. — Iніціатор створення індустріального парку “Біла Церква 2”  уклав договір з керуючою компанією ТОВ “АСТРОБІЛД”. Ця угода завершила процес консолідації управління активами двох індустріальних парків – “Біла Церква” та “Біла Церква 2”. Функції керуючої компанії для двох парків виконуватиме ТОВ “АСТРОБІЛД”.

«

Виклики, які стоять перед бізнесами сьогодні вимагають більш гнучкого реагування, активного включення в процес змін, зменшення витрат, синергії та нових підходів до залучення інвесторів. Ця консолідація має на меті створити більш ефективний механізм управління портфелем активів індустріальних парків “Біла Церква” та “Біла Церква 2”. Завдяки консолідації будуть централізовані деякі сервісні та управлінські функції, що дозволить підвищити рівень синергії між двома парками та покращить їх операційну ефективність», зазначив Андрій Ропіцький, директор індустріального парку “Біла Церква”.

Критерії ефективності управління промисловими активами визначені в бізнес-планах індустріальних парків.

Повний розвиток індустріального парку “Біла Церква 2”  має створить понад 1100 нових робочих місць, з річним фондом оплати праці понад 400 млн грн. Загальна сума інвестицій у його повний розвиток та функціонування становитиме біля 154,9 млн дол. США. У перерахунку на 1 га території індустріального парку це від 4,5 до 6,6  млн дол. США в залежності від етапу розвитку парку, що відповідає кращим практикам розвитку промислової нерухомості. За умови виконання всього обсягу робіт, запланованих бізнес-планом, індустріальний парк генеруватиме для Білоцерківської громади до 30 млн грн у вигляді податків та зборів на рік. Для досягнення цього показника у 2024 році було залучено першого резидента та розпочато роботи з облаштування території промислової ділянки під нове будівництво.

Бізнес-план індустріального парку “Біла Церква”, де вільними під оренду або продаж залишаються лише 33% площі земельних ділянок, а саме 12 га, не зазнав істотних змін. На освоєній території парку побудовано 41000 м2 виробничих та складських приміщень та залучено 14 резидентів, серед яких є Unilever, InTiCa Systems, Pripravka та інші компанії. У розвиток індустріального парку “Біла Церква” було інвестовано майже 50 млн дол. США. Концепцією розвитку індустріального парку передбачено будівництво додаткових 52000 м2 промислових будівель та залучення ще 47,5 млн дол. США інвестицій.

 

ДОВІДКА

Індустріальний парк “Біла Церква”, включений до реєстру індустріальних (промислових) промислових парків 13.04.2018 р. та індустріальний парк “Біла Церква 2”, включений до реєстру індустріальних (промислових) парків 04.10.2018 р. є проєктами холдингової компанії UFuture. Мета індустріальних парків – створення інфраструктури та умов для сталого промислового розвитку України. Індустріальні парки пропонують землі промислового призначення зі всією інженерно-транспортною інфраструктурою, а також сучасні виробничо-складські будівлі та логістичні комплекси для оренди або купівлі.

ТОВ “АСТРОБІЛД” є професійним девелопером, який має відповідну експертизу та досвід реалізованих проєктів у промисловій нерухомості. Від моменту створення у 2019 року компанія освоїла понад 10 га промислової ділянки та ввела в експлуатацію більше 12000 м² виробничо-складських площ.

No responses yet